Οι ελληνικές επιχειρήσεις τεχνολογίας μπορούν για πρώτη φορά να αποκτήσουν πρόσβαση στον ελληνικό υπερ-υπολογιστή. Με στόχο την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας με την αξιοποίηση υπολογιστικών συστημάτων υψηλών επιδόσεων, το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) ανακοίνωσε ότι θα παράσχει σε ελληνικές τεχνολογικές επιχειρήσεις πρόσβαση στο εθνικό υπερ-υπολογιστικό σύστημα ARIS.

Η πρόσκληση κατ’ αρχήν αφορά σε κοινές προτάσεις των επιχειρήσεων με ερευνητικές ομάδες των δημόσιων ακαδημαϊκών και ερευνητικών Ιδρυμάτων για έργα που στηρίζονται σε υπολογιστικά συστήματα υψηλών επιδόσεων.

Με την πρωτοβουλία του αυτή, το ΕΔΕΤ στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικής ερευνητικής δραστηριότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, διαθέτοντας για πρώτη φορά υπερυπολογιστικές υποδομές και εργαλεία για την υλοποίηση έργων υψηλών τεχνολογικών προδιαγραφών. Η μέγιστη χρονική διάρκεια πρόσβασης στο υπερυπολογιστικό σύστημα είναι έξι μήνες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους έως την Παρασκευή 3 Μαρτίου. Οι όροι συμμετοχής και η διαδικασία αξιολόγησης είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΕΔΕΤ: https://hpc.grnet.gr/calls/industry-sme-pilot-call-1.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.