Ένα μοναδικό αφιέρωμα στα τραγούδια που κέρδισαν βραβείο Όσκαρ από το 1934-1960 θα παρουσιάσει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (5ος όροφος) ο δημοσιογράφος Λευτέρης Κογκαλίδης την Δευτέρα 13 Μαρτίου,8 μμ.
Μολονότι η απονομή των Όσκαρ ξεκίνησε το 1929,το ανάλογο βραβείο για το καλύτερο τραγούδι της χρονιάς από κινηματογραφική ταινία απονέμεται από το 1934.
Στο πρόγραμμα που ετοίμασε ο δημοσιογράφος από το προσωπικό του αρχείο θα παρουσιαστούν σε μεγάλη οθόνη όλα τα βραβευθέντα τραγούδια από το 1934-60, συνολικά 26 συνθέσεις που οι περισσότερες έγιναν και μεγάλες δισκογραφικές επιτυχίες σε ποικίλες εκτελέσεις.
Το αφιέρωμα,διάρκειας 96 λεπτών, φθάνει ως το 1960,λόγω χρονικών ορίων,αλλά και διότι εκείνη την χρονιά μια ελληνική δημιουργία,’Τα παιδιά του Πειραιά” ερμηνευμένη απο την Μελίνα Μερκούρη στο ‘Ποτέ την Κυριακή” χαρίζει στην Ελλάδα και στον Μάνο Χατζηδάκι το Όσκαρ Τραγουδιού.
Ενδιαμέσως θα προβληθούν αλλα 25 βραβευμένα τραγούδια που ερμηνεύουν οι Φρανκ Σινάτρα,Λουί Ζουρνταν,Ντορις Νταιη,Τεξ Ριττερ,Μπινγκ Κροσμπυ,Εσθερ Γουηλλιαμς-Ρικαρντο Μονταλμπαν,Μπομπ Χοουπ,Τζουντυ Γκαρλαντ,Φρεντ Ασταιρ,Αλις Φαιη,κ.α.
Το πρώτο βραβείο απέσπασε το 1934 η σύνθεση The Continental,που διαρκει 8 λεπτα και 22 δευτερολεπτα με ερμηνευτες-χορευτες τον Φρεντ Ασταιρ και την Τζιντζερ Ροτζερς.
Τα τραγουδια προερχονται απο το πρωτογενες κινηματογραφικο υλικο και διαρκουν οσο και η παρουσια τους στο φιλμ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.