Η χώρα μας ανήκει στις 18 πλέον ευάλωτες χώρες του πλανήτη στην κλιματική αλλαγή», ανέφερε η κα αναπληρώτρια καθηγήτρια Διεθνών Θεσμών του ΕΚΠΑ Εμμανουέλα Δούση, κατά την παρουσίαση του βιβλίου της «Κλιματική Αλλαγή».
Όπως είπε η κα Εμμανουέλα Δούση, λείπει η στοχευμένη ενημέρωση για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής από τον δημόσιο διάλογο, ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «το πρόβλημα νομίζουμε ότι είναι μακριά αλλά είναι ήδη μπροστά μας».
«Η κλιματική αλλαγή,είπε η συγγραφέας, απαιτεί γενναίες πολιτικές αποφάσεις, με αλλαγές στην ενέργεια, την οικονομία, αλλά και την καθημερινή μας ζωή», προτείνοντας μάλιστα την επιτακτική ανάγκη για τον «περιορισμό των ορυκτών καυσίμων, την επένδυση στις ΑΠΕ, αλλά και την αλλαγή του τρόπου παραγωγής και κατανάλωσης».
Κατά την παρουσίαση του βιβλίου ο κ. Σταύρος Δήμας, ο επί εξαετία Επίτροπος Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Ε.Ε., και αρχιτέκτονας της στρατηγικής της ΕΕ για την πολιτική 20-20-20, χαρακτήρισε την κλιματική αλλαγή ως ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζει ο κόσμος. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι οι ΗΠΑ δε θα λάβουν αρνητική θέση σε σχέση με την κλιματική αλλαγή. Παρ όλα αυτά, ανέφερε, ότι η πρόθεση του Τραμπ να ενισχύσει τον προϋπολογισμό για την ασφάλεια με περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια ευρώ, θα τον οδηγήσει στην περικοπή κονδυλίων για τις πολιτικές σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.