«Ανακαλύψε τις έννοιες της επιστήμης μέσω του πειράματος».Αυτός είναι ο γενικός τίτλος των εκδηλώσεων του 1ου Φεστιβάλ Πειραμάτων που διεξάγει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών από τις 31 Μαρτίου έως και την 1η Απριλίου στο Περιστέρι (ΚΥΒΕ Περιστερίου Εθνάρχου Μακαρίου 1).
Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνουν επιστημονικά διαδραστικά δρώμενα όπως πειράματα και εργαστήρια, συζητήσεις (debates) , θεατρικές παραστάσεις, σεμινάρια με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών , εκθέσεις εργαστήρια και ομιλίες.
Το Φεστιβάλ που παρουσιάζουν καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, αναπτύσσεται γύρω από διαφορετικές θεματικές ενότητες όπως η Φυσική, η Χημεία, η Βιολογία και τα Μαθηματικά, η Αστρονομία, το Διάστημα, η Ψηφιακή Τεχνολογία και η Πληροφορική, οι Περιβαλλοντικές Επιστήμες και η ενότητα Επιστήμη και Τέχνη.
Την πρώτη ημέρα διοργάνωσης του Φεστιβάλ, 31 Μαρτίου οι εργασίες απευθύνονται στα σχολεία, ενώ το Σάββατο 1 Απριλίου θα είναι ανοιχτές για το ευρύ κοινό, μαθητές, φοιτητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και στελέχη εκπαίδευσης.
Με στόχο την προαγωγή της Αριστείας , η ΕΕΦ έχει θεσπίσει βραβεία για τη συμμετοχή των μαθητών στις εργασίες του Φεστιβάλ.

Ρεκόρ συμμετοχής στον διαγωνισμό Φυσικής
Ο
Με ένα νέο ρεκόρ συμμετοχής στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής , απαντούν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς στην κρίση.
Περισσότεροι από 12.000 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων όλης της χώρας, και 10.000 μαθητές δημοτικού από ολόκληρη την Ελλάδα έχουν λάβει μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό που στόχο έχει την ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η αντιληπτική ικανότητα, η συνδυαστική σκέψη, η φαντασία και όχι μόνο η αναπαραγωγή επιστημονικής σκέψης.
Πληροφορίες www.eef.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.