Νέο κύκλο χρηματοδότησης για νεοφυείς επιχειρήσεις ανοίγει το ελληνικό Fund of Funds, το οποίο έχει δημιουργηθεί με χρήματα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (σ.σ. EIF, European Investment Fund) ,χρήματα του ελληνικού κράτους και ιδιωτών”.
Τα χρηματοδοτικά εργαλεία αναμένεται να ενεργοποιηθούν το 2018 και σύμφωνα με τον συνιδρυτή και αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων κ Πάνο Ζαμάνη τα κεφάλαια ειδικά για τις νεοφυείς επιχειρήσεις φτάνουν στα 250 εκατ. ευρώ. Τα κεφάλαια θα προέλθουν από “το ελληνικό Fund of Funds αναφέρει ο κ. Ζαμάνης.
Το ποσό που αναμένεται να διατεθεί για υπάρχουσες πιο “ώριμες”, αλλά και νεοφυείς επιχειρήσεις, είναι “πέντε με έξι φορές μεγαλύτερο από τον πρώτο κύκλο του προγράμματος Jeremy” λέει ο κ.Ζαμάνης. Για να είναι υποψήφια για χρηματοδότηση μια επιχείρηση, βασικό κριτήριο είναι να διαθέτει τα χαρακτηριστικά της καινοτομίας και της εξωστρέφειας: “‘Ενας φούρνος της γειτονιάς μας δεν είναι start-up, όμως ένας φούρνος της γειτονιάς που βγάζει ένα καινοτόμο ψωμί (…) μπορεί να θεωρηθεί start-up” αναφέρει ο κ.Ζαμάνης και προσθέτει πως οι δυνάμει δημιουργοί μιας νεοφυούς επιχείρησης δεν θα πρέπει να εστιάζουν μόνο στην υψηλή τεχνολογία αφού “δεν είναι το μόνο εξαγώγιμο προϊόν”.
Ο κ.Ζαμάνης τόνισε πως οι διεθνείς τάσεις “δεν θα πρέπει να είναι το μόνο κίνητρο της επιχειρηματικότητας (και) θα πρέπει να αναπτυχθούν έξυπνες ιδέες, πατέντες, συσκευασίες και αυτά να γίνουν ‘πακέτο’ και να εξαχθούν στο εξωτερικό. Όταν ανταγωνίζεσαι όλο τον κόσμο (…) δεν έχει νόημα απλά να πάρεις την τάση, έχει νόημα να κάνεις αυτό που αγαπάς πάρα πολύ και γνωρίζεις πάρα πολύ καλά” αναφέρει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.