Το μήνυμα της Αγάπης με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο μετέφεραν δεκάδες μαθητές και μαθήτριες της Α και Β τάξεων Δημοτικού του Ελληνικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης.
Οι μικροί μαθητές το πρωί του Σαββάτου σε μια πρωτότυπη παρουσίαση παιδικού βιβλίου στο κινηματοθέατρο «Φαργκάνη», ταξίδεψαν στην χώρα του κυρίου Εγκ(Εgg), στόλισαν με αυγά το δέντρο της Αγάπης, χόρεψαν, τραγούδησαν και σκόρπισαν -χωρίς να χρησιμοποιήσουν… SMS- το μήνυμα του πιο ισχυρού συναισθήματος των μικρών και μεγάλων Ανθρώπων.
Το βιβλίο «Το μήνυμα της Αγάπης»της Τασούλας Τσιλιμένη, όπως είπε και η καθηγήτρια του ΑΠΘ Μένη Καναστούλη κατά την διάρκεια της παρουσίασης, προσεγγίζει με γοητευτική απλότητα (εικονογράφηση Μυρτώ Δεληβοριά) το άυλο συναίσθημα της αγάπης και σ αυτό το δαιδαλώδες συναίσθημα τα παιδιά έδωσαν με διαδραστικό και βιωματικό τρόπο, μορφή και πνοή επί σκηνής.
Το έδαφος για την είσοδο στον μαγικό κόσμο των λέξεων, των μηνυμάτων και των χρωμάτων της Αγάπης με τα ζωγραφιστά αυγά της Άνοιξης και τα Χαμογελαστά Πρόσωπα , είχε προετοιμάσει για τους μικρούς μαθητές πριν ανέβουν στην σκηνή, η αφηγήτρια παραμυθιών Κατερίνα Κλεάρχου που διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου.
Όπως ανέφερε στην εκδήλωση-παρουσίαση εκ μέρους του Ελληνικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης η κα Εμυ Φουντά στο πλαίσιο των δράσεων φιλαναγνωσίας του σχολείου το συγκεκριμένο βιβλίο είχε καθοριστική συμβολή στο να δημιουργηθούν στα παιδιά εικόνες αγάπης.
Η ίδια η συγγραφέας Τασούλα Τσιλιμένη αποκάλυψε στους γονείς και τους μικρούς αναγνώστες ότι η έμπνευση για το «Μήνυμα της Αγάπης» σχετίζεται με έθιμο των ζωγραφιστών αυγών που γιορτάζεται μετά το Πάσχα σε χωριά της Μακεδονίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.