Η Ελλάδα για πρώτη φορά με εθνικό περίπτερο στο eHealth Week

Σε μία από τις σπουδαιότερες διεθνείς εκδηλώσεις θα συμμετάσχει, για πρώτη φορά, αντιπροσωπευτική ομάδα ελληνικών επιχειρήσεων και φορέων από τον χώρο της ψηφιακής υγείας (eHealth), στο πλαίσιο των αναγκαίων δράσεων εξωστρέφειας για την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας.
Πρόκειται για το eHealth Week (www.ehealthweek.org), μια σημαντική διεθνή εκδήλωση που οργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το υπουργείο Υγείας της Μάλτας και την Healthcare Information & Management SystemsSociety (HIMSS) και θα πραγματοποιηθεί στο St. Julian, από 10 ως 12 Μαΐου, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προεδρίας που ασκεί η Μάλτα το τρέχον εξάμηνο.
Η ελληνική αποστολή στην οποία συμμετέχουν οι εταιρίες Computer Solutions, ErgoByte, Gnomon(εταιρία της Θεσσαλονίκης), Siba Soft, Sigmasoft και TMA, καθώς και στελέχη της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ) με επικεφαλής τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Αναστάσιο Τάγαρη, θα έχει δικό της περίπτερο στον χώρο της εκδήλωσης, ενώ για πρώτη φορά η Ελλάδα θα αποκτήσει και φωνή στη διεθνή σκηνή του eHealth: μέλη της αποστολής θα παρουσιάσουν σε ειδική συνεδρία, αφιερωμένη στη χώρα μας, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, περιγράφοντας τις δυνατότητές τους και αναλύοντας τον τρόπο ενσωμάτωσής τους στο εθνικό σύστημα υγείας.
Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν το έργο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (5,5 εκατ. συνταγές και 2,9 εκατ. ασθενείς, μηνιαίως), καθώς και λύσεις σχετικά με ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς, ψηφιακές εφαρμογές, τηλεϊατρική και δυνατότητες οικονομικής αξιοποίησης. Τέλος, θα γίνει αναφορά στις αναπτυξιακές προκλήσεις και ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρει -στον αντίποδα της κρίσης- η Ελλάδα, χάρη στη μοναδική γεωγραφική της θέση μεταξύ Ευρώπης και Μ. Ανατολής, αλλά και χάρη στο υψηλότατο επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της.
O χώρος της ψηφιακής υγείας σημειώνει ταχύτατη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, καθώς αξιοποιεί τη σύγχρονη τεχνολογία προκειμένου να κάνει πιο ανθρώπινη και αποτελεσματική την περίθαλψη και κυρίως την πρόληψη, αλλά και να δώσει λύσεις στα ογκούμενα προβλήματα από τη γήρανση του πληθυσμού, λόγω σημαντικής αύξησης του προσδόκιμου ηλικίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 30% των πολιτών στις χώρες-μέλη της θα είναι άνω των 65 ετών το 2025, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό από κοινωνικής και οικονομικής άποψης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.