Την «Ημέρα της Πολυγλωσσίας» γιόρτασαν οι μαθητές του Δημοτικού του Ελληνικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης για άλλη μια χρονιά παράλληλα με τη γιορτή της Γαλλοφωνίας. Ομάδες μαθητών που διδάσκονται αγγλικά απήγγειλαν ποιήματα , διάβασαν κείμενα που αφορούν το Βρετανικό πολιτισμό και παρουσίασαν έκθεση ζωγραφικής και χειροτεχνίας.
Συγχρόνως ομάδες μαθητών που διδάσκονται γερμανικά διάβασαν κείμενα από την καθημερινότητά τους τα οποία έγραψαν και διαμόρφωσαν οι ίδιοι στα πλαίσια του project «Φτιάχνω ‘Leporello’ στο μάθημα των γερμανικών» , περιγράφοντας τον εαυτό τους και τους άλλους.
Παράλληλα με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Γαλλοφωνίας ομάδες μαθητών που διδάσκονται γαλλικά τραγούδησαν γνωστά γαλλικά τραγούδια καραόκε ξεδιπλώνοντας το καλλιτεχνικό τους ταλέντο πέρα από την αγάπη τους για την γαλλική γλώσσα και κουλτούρα.
Την εκδήλωση πλαισίωνε μπουφές με εδέσματα από την Γαλλία , τη Γερμανία και την Αγγλία , γιατί , όπως όλοι γνωρίζουμε , “η γαστρονομία ήταν ανέκαθεν ένα μέσο επικοινωνίας των λαών, αλλά και ένας τρόπος εξοικείωσης με την κουλτούρα τους”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.