Στις μετρίως καινοτόμες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το 2016 κατατάχθηκε στην 22η θέση στον πίνακα αποτελεσμάτων για την καινοτομία (2017 European Innovation Scoreboard) και βρέθηκε έτσι στην κατηγορία των μετρίως καινοτόμων χωρών αν και εμφάνισε βελτίωση της τάξης του 0,7% σε σχέση με αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2010.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται, για ακόμη μία φορά, η Σουηδία, ενώ ακολουθούν η Δανία, η Φιλανδία, η Ολλανδία, η Βρετανία και η Γερμανία.
Στην κατηγορία των χωρών με τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης της καινοτομίας κατατάσσονται η Λιθουανία, η Μάλτα, η Ολλανδία, η Αυστρία και η Βρετανία.

Εκτός από την Ελλάδα, στην κατηγορία των μετρίως καινοτόμων χωρών βρίσκονται η Ιταλία, η Ισπανία, η Πολωνία, η Τσεχία, η Κύπρος, η Μάλτα και η Λιθουανία.Τις δύο τελευταίες θέσεις στην κατάταξη συμπληρώνουν η Ρουμανία και η Βουλγαρία.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ευρωπαϊκή Ένωση πλησιάζει τις επιδόσεις στην καινοτομία του Καναδά και των ΗΠΑ, ωστόσο, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία κατέχουν τις πρωτιές.

Στην έκθεση, προβλέπεται ότι κατά την επόμενη διετία, η ΕΕ αναμένεται να σημειώσει βελτίωση στις επιδόσεις της στην καινοτομία κατά 2%.

Την πρωτιά για το φιλικό προς την καινοτομία περιβάλλον και τους ανθρώπινους πόρους κατέχει η Δανία, για τα ανεπτυγμένα συστήματα έρευνας το Λουξεμβούργο, για τη στήριξη και χρηματοδότηση καινοτομιών η Φινλανδία, για τη χρηματοδότηση των καινοτόμων επιχειρήσεων η Γερμανία, ενώ η Ιρλανδία κατέχει την πρώτη θέση για την καινοτομία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γεγονός που συμβάλει σημαντικά στην απασχόληση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.