Στην Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες ,μέρες της Εκθεσης,διεξάγεται ένα ενδιαφέρον μουσικό πείραμα.Ομάδες μουσικών προσπαθούν να δημιουργήσουν το αυθεντικό soundtrack της πόλης.Ενα soundtrack η συνθεση του οποίου εμπνέεται από τους φυσικούς ήχους που παράγει η πόλη σε διαφορα μερη όπως η πλατεια Αριστοτέλους ,οι αγορές του Μοδιάνο και “Καπάνι”,η παραλία κοκ.

Η προσπάθεια να παραχθεί το soundtrack της Θεσσαλονίκης είναι ενταγμένη μέσα στο project υπό τον γενικό τίτλο “Resound /Echos Of Thessaloniki”,ένα project του 13ου Reworks και γίνετια με την υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.Αναμφίβολα ειναι ξεχωριστό και ιδιαίτερο έργο.H σύλληψη της κεντρικής ιδέας του είναι απλή όσο και καινοτόμα και στοχεύει κατ αρχήν να δημιουργήσει τον Ήχο της Θεσσαλονίκης. Αυτόν που βγαίνει από την πόλη και φτάνει στα αυτιά όλων των κατοίκων της…

Ποια ιστορία -άραγε- λένε οι ήχοι της Θεσσαλονίκης για την ίδια την πόλη? Πόσο οι κάτοικοί της έχουν συνδέσει την Θεσσαλονίκη με συγκεκριμένους φυσικούς ήχους? Είναι ξεχωριστοί, είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι ?

Ο Λευκός Πύργος, η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, τα Κάστρα, το “Καπάνι” , η στοά “Μοδιάνο” είναι μερικά από τα σημεία που προσέφεραν την πρώτη μουσική ύλη στο Resound/Echos of Thessaloniki. Φυσικοί ήχοι απ αυτά τα «νευραλγικά σημεία» της πόλης ηχογραφήθηκαν με την επιμέλεια των Tendts και καλλιτεχνών παθιασμένων με την σύγχρονη μουσική απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό προσκλήθηκαν να δημιουργήσουν τον ήχο της Θεσσαλονίκης ,
δίνοντας τους ηχητική ματιά.

Όπως έχει ανακοινώσει η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ, ο δημιουργός της σύνθεσης που θα επιλεγεί από την Κριτική Επιτροπή , θα εμφανιστεί στο Reworks 2017 και θα συμμετέχει ως μέλος της επιτροπής επιλογής στην επόμενη έκδοση του project.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.