Έως τις 31 Οκτωβρίου θα παραμείνει ανοιχτή η πύλη εισόδου στην Πληροφορική και στην απασχόληση για τους άνεργους νέους 18-24 ετών από την Βόρεια Ελλάδα.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής των ανέργων στο (επιδοτούμενο) πρόγραμμα κατάρτισης-πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης που υλοποιούν στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) και η Επιτελική Δομή Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας , παρατείνεται μέχρι το τέλος του μήνα και στις πέντε Περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας.
Οι αιτήσεις των ανέργων που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα υποβάλλονται απευθείας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα http://edu.sepve.org.gr/, η οποία έχει δημιουργηθεί απ τον ΣΕΠΒΕ. Οι ενδιαφερόμενοι για το 10ήμερο που απομένει μέχρι την λήξη της προθεσμίας και προκειμένου να επωφεληθούν της ευκαιρίας μπορούν να ζητούν πρόσθετες πληροφορίες στο email act4youth@gmail.com
Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε τις τελευταίες ημέρες σε ορισμένες Περιφερειακές Ενότητες, η παράταση κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους άνεργους να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται για συμμετοχή στον γ κύκλο του επιδοτούμενου προγράμματος.
Με βάση τον αριθμό των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί τις τελευταίες εβδομάδες ,το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καταγράφεται αυτήν την φορά στην Κεντρική Μακεδονία.
Μέχρι τώρα 436 άνεργοι νέοι από την Θεσσαλία, την Ήπειρο, την Δυτική Μακεδονία, την Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη έχουν ωφεληθεί από το πρόγραμμα (α και β κύκλος). Έχουν ήδη ολοκληρώσει την θεωρητική εκπαίδευση και την πρακτική κατάρτιση, σε επιχειρήσεις Πληροφορικής του τόπου τους. Σύντομα θα λάβουν την πιστοποίηση στις ειδικότητες της Πληροφορικής που επέλεξαν να καταρτιστούν (πχ web design, e-commerce) και στην συνέχεια να εργαστούν .
Όλοι οι ωφελούμενοι του προγράμματος λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα για τις ώρες θεωρητικής κατάρτισης που παρακολουθούν (5 ευρώ /ώραΧ120 ώρες) και της πρακτικής άσκησης(3 ευρώ/ώραΧ260 ώρες). Οι ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται επιπρόσθετα, σε ποσοστό 6.45% επί του εκπαιδευτικού επιδόματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.