Το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, ξεκινά επίσημα τη λειτουργία του το χριστουγεννιάτικο χωριό στην Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού, στην περιοχή της Τούμπας.
Είναι η δεύτερη χρονιά που θα λειτουργήσει το συγκεκριμένο πάρκο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, προκειμένου να τονωθεί η αγοραστική κίνηση της περιοχής. Τα σπιτάκια και τα ψυχαγωγικά παιχνίδια έχουν ήδη αρχίσει να στήνονται από τον Εμπορικό Σύλλογο της Θεσσαλονίκης.
Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης ενέκρινε τον κανονισμό λειτουργίας του χριστουγεννιάτικου πάρκου κατά την περίοδο των εορτών που ρυθμίζει -μεταξύ άλλων- την οργάνωση, καθώς και τους κανόνες που θα διασφαλίζουν την αισθητική, την υγιεινή και την τάξη στον χώρο λειτουργίας του πάρκου.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Παντελής Φιλιππίδης, ενημερώνοντας τους δημοτικούς συμβούλους υποστήριξε πως «στόχος είναι να δημιουργηθεί έως τις 7 Ιανουαρίου 2018 μια χαρούμενη ατμόσφαιρα, σε μια μεγάλη αγορά, την οποία προσπαθούμε να την συγκρατήσουμε με νύχια και με δόντια σε αυτή την δύσκολη εποχή».
Εξάλλου, μεθαύριο Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πλατεία Αριστοτέλους από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.
Στην κεντρική πλατεία της πόλης έχει τοποθετηθεί ένα φυσικό έλατο, ύψους 20 μέτρων, στολισμένο με 14.000 λαμπιόνια, ενώ το σκηνικό θα συμπληρώνουν σπιτάκια για δημιουργικές δραστηριότητες των μικρών παιδιών, ο Αϊ Βασίλης, ένα τρενάκι και ένα καρουζέλ καθώς επίσης το θεματικό πάρκο «Η Εποχή των Παγετώνων».

πηγη ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.