Τα εγκαίνια του πρώτου στην Ελλάδα Life Style Medicine-Κέντρου Nανοϊατρικής, έγιναν στη Θεσσαλονίκη και το παρόν έδωσαν θεσσαλονικείς από τον ακαδημαϊκό, πολιτικό, δημοσιογραφικό, ιατρικό και επιχειρηματικό χώρο.
Η Δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη και η επιστημονική της ομάδα, εξήγησαν την πρωτοποριακή προσέγγιση της Life style medicine που στοχεύει στην πρόληψη , έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία ασθενειών που προκαλεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας.
«Οι κακές επιλογές του τρόπου διαβίωσής μας αποτελούν τη ρίζα των χρόνιων ασθενειών. Η Life Style Medicine είναι η ουσία της Ιατρικής που στοχεύει στην πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία των ασθενειών του σύγχρονου τρόπου ζωής»,εξήγησε η Δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη, δημιουργός της πρώτης Life Style Medicine Κλινικής στην Ελλάδα που στηρίζεται στα πιο σύγχρονα επιτεύγματα της Νανοϊατρικής.
Χαρτογράφηση του οργανισμού με τη βοήθεια μιας τρίχας!
Σε πέντε βήματα- στάδια οι ειδικοί επιστήμονες της ομάδας της Δρ.Καραγκιοζάκης, καταγράφουν τα προβλήματα που εντοπίζονται στον οργανισμό και ξεκινούν τη διαδικασία αντι-οξείδωσής του, ανανεώνοντάς τον εσωτερικά και εξωτερικά!
«Η χαρτογράφηση του επιγενετικού δυναμικού, των παραγόντων δηλαδή που επιδρούν στη λειτουργία των γονιδίων μας, έχει τη δυνατότητα να μας απαλλάξει από τους γενετικούς περιορισμούς και να ανοίξει νέες δυνατότητες ευεξίας και πρόληψης χρόνιων ασθενειών. Τα μαλλιά είναι ένας καταπληκτικός σχεδόν άφθαρτος, βιο-δείκτης που μεταφέρει πολλές προσωπικές πληροφορίες σε επιγενετικό επίπεδο. Λίγες τρίχες από τα μαλλιά μας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να χαρτογραφηθούν περισσότεροι από 800 βασικοί δείκτες ευεξίας, τοξινών, ιχνοστοιχείων, βιταμινών κ.ά. Στη συνέχεια προτείνουμε ένα εξατομικευμένο πολυσέλιδο πλάνο που περιέχει πληροφορίες, οδηγίες ευεξίας, σωστού τρόπου διαβίωσης καθώς και διατροφής 90 ημερών για τη πρόληψη ασθενειών», εξηγεί η καρδιολόγος Βαρβάρα Καραγκιοζάκη.
Στο νέο χώρο του Life style medicine-Κέντρο Νανοϊατρικής, χτίζεται η «άμυνα» του οργανισμού με «όπλα» τελευταίας γενιάς όπως μετρήσεις του οξειδωτικού στρες στον οργανισμό, της οξείδωσης της επιδερμίδας, του μεταβολισμού και της διατροφικής κατάστασής μας, αλλά και επιγενετική μέθοδος που αναλύει τους περιβαλλοντικούς παράγοντες στη δράση των γονιδίων.
Με βάση υπερσύγχρονες και αξιόπιστες μεθόδους προτείνεται ένα πρόγραμμα αντι-γήρανσης, αντι-οξειδωτικής διατροφής και άσκησης που συνδυάζεται με τεχνικές χειρισμού του καθημερινού άγχους καθώς και Health Coaching συνεδρίες.
«Για πρώτη ίσως φορά μπορεί κανείς να γνωρίζει ακριβώς τι συμβαίνει στον οργανισμό του. Και η γνώση αυτή προσφέρει τη δυνατότητα «επιδιόρθωσης» των βλαβών που προκαλεί στην υγεία μας ο τοξικός καθημερινός τρόπος ζωής μας. Με τον τρόπο αυτό δεν αποκτούμε απλώς υγεία, αλλά ευεξία και ομορφιά που γίνεται απτή στην επιδερμίδα , αλλά και τη σιλουέτα μας», δηλώνει η Δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη, υπεύθυνη του πρώτου στην Ελλάδα Life style medicine Κέντρου Νανοιατρικής.

(Πληροφορίες 2310 827 819, Βασιλίσσης Όλγας 207, Θεσσαλονίκη
http://drkaragkiozaki.com/)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.