Εκδήλωση με τίτλο: «της Αποκριάς τα καμώματα», από το μουσικό σχήμα του Δρόσου Κουτσοκώστα, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018, στις 21.30 στο Εργαστήρι Χορού και Μουσικής «Χορόδεντρο» (Καθολικών 4, 6ος όροφος –περιοχή πλατείας Χρηματιστηρίου).
Ο Δρόσος Κουτσοκώστας στην σολιστική του πορεία ως ερμηνευτής του παραδοσιακού τραγουδιού και ανάμεσα στα ταξίδια του ανά τον κόσμο σταθμεύει στην γενέθλια πόλη και συναντά, τον σπουδαίο δεξιοτέχνη του βιολιού, Κυριάκο Πετρά, τον σημαντικό ερμηνευτή του Μακεδονικού ηχοχρώματος, Αλέξανδρο Ζώρα στο κλαρίνο και τον χαρισματικό εκπρόσωπο των κρουστών, Λευτέρη Παύλου ο οποίος θα πλαισιώσει την παράσταση και με θρακιώτικη λύρα. Τους συνοδεύουν μέλη της Χορωδίας του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης (Χ.Ο.Θ)
Στην μουσική παράσταση θα ακουστούν δημοτικά τραγούδια που επιβιώνουν μέχρι σήμερα σε πόλεις και χωριά της Ελλάδας και διακωμωδούν με τρόπο ανατρεπτικό πρόσωπα και πράγματα.
Η πολυσήμαντη περίοδος της Αποκριάς που μεσολαβεί ανάμεσα στο Δωδεκαήμερο και στην Σαρακοστή, εμπεριέχει τα συγκεκριμένα ακούσματα (σκωπτικά, και γαμοτράγουδα), τα οποία με γλώσσα συμβολική επισημαίνουν τους πανάρχαιους μηχανισμούς γύρω από τον κύκλο της ζωής και του θανάτου και εντοπίζουν τις βαθιές μεταβολές που συντελούνται στην εποχή της αναγέννησης της γης και κατ΄ επέκταση του ανθρώπου. Μια φορά τον χρόνο ξεντροπιάζονταν οι παραδοσιακές κοινωνίες έχοντας τη βαθιά γνώση πως τα φυσικά πράγματα δεν είναι αισχρά.
Με διάθεση περιπαιχτική για τολμηρά αστεία και αθυροστομίες ελάτε να ζήσουμε την ιεροτελεστία του γλεντιού της Αποκριάς.

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Δρόσος Κουτσοκώστας

Είσοδος: 7 ευρώ

INFO:
Δρόσος Κουτσοκώστας: https://www.facebook.com/dkoutsokostas/
e-mail: drososmelos@gmail.com

Χορόδεντρο: 2310 544 379
Στέργιος Κύρινας (υπεύθυνος Χορόδεντρου): 6933 35 07 46

Περισσότερες πληροφορίες για το Χορόδεντρο στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://www.facebook.com/horodentro/?fref=ts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.