O πατέρας της ιατρικής Ιπποκράτης, έλεγε χαρακτηριστικά ότι ΄΄ φάρμακό σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακό σας΄΄ !

Η βάση λοιπόν για την εξασφάλιση της σωστής υγείας, είναι η καλή και πλήρης διατροφή. Είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Η κακή διατροφή και η μακροχρόνια έλλειψη του οργανισμού στα καθημερινά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως ιχνοστοιχεία, βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες στην λειτουργία των κυττάρων του οργανισμού, με πιθανότητα εμφάνισης διαφόρων εκφυλιστικών παθήσεων. Αυτή η μακροχρόνια έλλειψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών για την εύρυθμη λειτουργία των κυττάρων, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά από οποιαδήποτε ιατρική συνταγή ή θεραπεία….

Ένα προσωπικό πρόβλημα υγείας (σύνδρομο κόπωσης επινεφριδίων) οδήγησε τον Παναγιώτη Μυλωνά σε μια περιπέτεια που ξεκίνησε με την αναζήτηση θεραπείας του και κατέληξε στη συγγραφή δύο βιβλίων (Σύνδρομο Κόπωσης Επινεφριδίων –Σύνδρομο Έλλειψης Ενέργειας-Μύθοι και Πραγματικότητα, και «το βιβλίο της Αντιγήρανσης». Ο ίδιος πιστεύει πως το μυστικό μιας καλής υγείας και ποιότητας ζωής συνίσταται στην Πρόληψη και επισημαίνει πως «δεν γνωρίζουμε , τι δεν γνωρίζουμε». Αυτήν ακριβώς τη γνώση προσφέρει όπως λέει και ιντερνετικά μέσα από τη σελίδα του www.yourhealthinyourheands.gr

Με αφορμή τη Σαρακοστή και την περίοδο της νηστείας , ο Παναγιώτης Μυλωνάς εξηγεί πως η βάση της υγείας είναι η σωστή διατροφή και η πρόληψη:

Η ορθομοριακή ιατρική ( Orthomolecular Medicine ), στηρίζεται σ’ αυτή την φιλοσοφία της σωστής καθημερινής τροφοδότησης του οργανισμού, με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ιδανική λειτουργία των κυττάρων. Ο όρος ορθομοριακή ( Orthomolecular) , περιγράφτηκε το 1968 από τον δυο φορές Νομπελίστα Linus Pauling , αποτελείται από τις λέξεις ΄΄ortho΄΄ ( ελληνική λέξη που σημαίνει ΄΄σωστό΄΄) και το ΄΄molecule΄΄ που σημαίνει μόριο, το οποίο είναι η απλούστερη δομή που εμφανίζει τα χαρακτηριστικά μιας ένωσης. Περιγράφει δε την μέθοδο με την οποία εφοδιάζουμε το σώμα μας με τις απαραίτητες και σωστές θρεπτικές ουσίες και συστατικά σε ιδανικές ποσότητες, για την ορθή λειτουργία των κυττάρων του σώματος. Η ορθομοριακή ιατρική, δίνει έμφαση στην χρήση διατροφικών συμπληρωμάτων με βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, ιχνοστοιχεία και σε ορισμένες περιπτώσεις σε πολύ μεγαλύτερες δόσεις από αυτές οι οποίες συστήνονται από τους διάφορους οργανισμούς υγείας, ανάλογα με τις προσωπικές ανάγκες του καθενός. Μια άλλη αρχή στην οποία στηρίζεται η ορθομοριακή ιατρική, είναι η αρχή της ατομικότητας. Δηλαδή το γεγονός ότι ο καθένας από εμάς αποτελεί μια ξεχωριστή και διαφορετική μονάδα, η οποία έχει τις δικές της απαιτήσεις σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και ανταποκρίνεται διαφορετικά στην οποιαδήποτε θεραπεία.

Όπως αναφέρω και στο καινούργιο μου βιβλίο,   ΄΄ μια είναι η πάθηση του οργανισμού μας: η δυσλειτουργία των κυττάρων και μια είναι η θεραπεία της: η σωστή πρόληψη ! ΄΄. Τα κύτταρα δυσλειτουργούν από την μακροχρόνια έλλειψη στον οργανισμό των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, από τις τοξίνες με τις οποίες φορτώνουμε το σώμα μας καθημερινά είτε διατροφικά είτε περιβαλλοντικά είτε με το οξειδωτικό stress και με τον συνδυασμό των ανωτέρω παραγόντων.

Το καινούργιο βιβλίο του Παναγιώτη Μυλωνά με τίτλο « Το βιβλίο της Αντιγήρανσης- Υγεία στα χέρια σας» αποτελεί έναν ύμνο στην σωστή πρόληψη. Η πρόληψη και η αντιγήρανση, είναι δυο έννοιες οι οποίες καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής μας, είναι αναγκασμένες να ταξιδεύουν συντροφιά η μια δίπλα στην άλλη, πιασμένες χέρι με χέρι. Η σωστή πρόληψη εξασφαλίζει και διατηρεί ενεργή την αντιγήρανση, ενώ κανένας μηχανισμός της αντιγήρανσης δεν μπορεί να μακροημερεύσει και να επιβιώσει, χωρίς την σωστή πρόληψη. Ο όρος αντιγήρανση, συνδέεται στενά τόσο με την μακροζωία, αλλά κυρίως έχει άμεση σχέση με την ποιότητα ζωής και την αποφυγή εμφάνισης δεκάδων εκφυλιστικών παθήσεων, οι οποίες ταλαιπωρούν, βασανίζουν και στερούν από εκατομμύρια συνανθρώπους μας τις χαρές και τα αγαθά της ζωής. Το βιβλίο αυτό, ρίχνει άπλετο φως στην πορεία αυτής της όμορφης παρέας πρόληψης-αντιγήρανσης και με απλή και κατανοητή γλώσσα για όλους, οδηγεί σε ένα υπέροχο ταξίδι εξερεύνησης του οργανισμού μας, όπου με δεκάδες tips και συμβουλές, ενισχύει τις γνώσεις του καθενός αναγνώστη, τοποθετώντας τον στο κέντρο των αποφάσεων σχετικά με την υγεία του, απομακρύνοντας τον από τους φόβους, όπου με μεγάλη μαεστρία και εξαιρετικό τρόπο καλλιεργεί ολόκληρο το σύστημα γύρω του, με σκοπό την εξάρτησή του από την χημεία.

Όπως χαρακτηριστικά λέει και ο ίδιος η γνώση είναι δύναμη που απελευθερώνει τον φόβο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.