Ένα συμβάν που δημιουργεί προβληματισμό και πολλά ερωτηματικά μεταδίδουν τις τελευταίες ώρες τα ειδησεογραφικά πρακτορεία όλου του κόσμου.

Τα πρακτορεία επικαλούνται την Aμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (ΝΑSΑ) η οποία ενημερώθηκε από στρατιωτικές υπηρεσίες που επιτηρούν δορυφόρους και από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. Πρόκειται για την γιγαντιαία έκρηξη ενός μετεωρίτη ισοδύναμη με την έκρηξη 10 ατομικών βομβών όπως αυτή της Χιροσίμα η οποία καταγράφηκε πάνω από την χερσόνησο Καμτσάτκα. Ιδού το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ:

…Ένας μετεωρίτης εξερράγη στην ατμόσφαιρα της Γης το Δεκέμβριο του 2018, προκαλώντας τη δεύτερη μεγαλύτερη έκρηξη του είδους της κατά τα τελευταία 30 χρόνια και τη μεγαλύτερη μετά την έκρηξη μετεωρίτη πάνω από το Τσελιάμπινσκ της Ρωσίας πριν από έξι χρόνια.

Το πιο πρόσφατο συμβάν, σύμφωνα με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA), πέρασε απαρατήρητο μέχρι σήμερα, επειδή συνέβη πάνω από τη Βερίγγεια Θάλασσα, στα ανοιχτά της χερσονήσου Καμτσάτκα της ανατολικής Ρωσίας. Η έκρηξη του μετεωρίτη εκτιμάται ότι απελευθέρωσε ισοδύναμη ενέργεια 173 κιλοτόνων ΤΝΤ, δεκαπλάσια σε σχέση με εκείνη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και περίπου το 40% της ενέργειας του μετεωρίτη του Τσελιάμπινσκ στις 15/2/2013.

Η εκπρόσωπος της NASA Λίντλεϊ Τζόνσον δήλωσε στο ΒΒC ότι μια τέτοια έκρηξη μετεωρίτη αναμένεται ότι θα συμβεί μόνο δύο ή τρεις φορές κάθε 100 χρόνια. Στις 18/12/2018 ο αστεροειδής διαμέτρου αρκετών μέτρων εισήλθε στη γήινη ατμόσφαιρα με ταχύτητα 32 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και εξερράγη σε ύψος 26,5 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της Γης.

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της 50ής Συνδιάσκεψης Σεληνιακής και Πλανητικής Επιστήμης στο Χιούστον του Τέξας. Έγινε αντιληπτό από στρατιωτικούς δορυφόρους και η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ενημέρωσε τη NASA. Η έκρηξη συνέβη πάνω από μια περιοχή όπου υπάρχουν αεροδιάδρομοι που χρησιμοποιούν οι αεροπορικές εταιρείες για τα δρομολόγια τους μεταξύ Β. Αμερικής και Ασίας.

Η ισχυρότερη γνωστή έκρηξη μετεωρίτη στη σύγχρονη εποχή είχε συμβεί το 1908 πάνω από την Τουνγκούσκα της Σιβηρίας στη Ρωσία, ισοπεδώνοντας περίπου 80 εκατομμύρια δέντρα σε μια τεράστια έκταση 770 τετραγωνικών μιλίων….”

Το τηλεγράφημα ωστόσο αντί να ξεδιαλύνει ένα μυστήριο δημιουργεί πολλά περισσότερα .Και συγκεκριμένα:

– Γιατί ένα τέτοιο γεγονός παρέμεινε κρυφό επί τρείς τουλάχιστον μήνες ?

-Γιατί κανένα τηλεσκόπιο (εθνικό, επαγγελματικό, ερευνητικό και ερασιτεχνικό δεν κατέγραψε τον μετεωρίτη)?

Είναι δυνατόν μία έκρηξη δέκα ατομικών βομβών να μην έχει καταγραφεί από επίγειους σταθμούς ή επίγεια ραντάρ των χωρών της περιοχής?

-Γιατί όλες αυτές οι πτώσεις μετεωριτών (Τσελιάμπινσκ, Τουνγκούσκα, Καμτσάτκα) καταγράφονται σ αυτην την περιοχή του Βορείου Ημισφαιρίου?

-Γιατί δεν έχει …τοποθετηθεί καμία άλλη χώρα και ουδεμία αεροπορική εταιρία του κόσμου? Τόσο συνηθισμένο είναι να πετούν αεροπλάνα στον…. εναέριο χώρο μιας τέτοιας έκρηξης?

-Και η ΝΑSA τόσο αμέτοχη είναι στην επιτήρηση τέτοιων σωμάτων?

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Α.Α.

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.