Πριν από 7 ημερες το γνωστό αμερικανικό περιοδικό ΤΙΜΕ δημοσίευσε μια λίστα με τα 50 σπουδαιότερα μέρη του κόσμου για το 2022 και μέσα σ αυτά βρίσκεται η Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζοντας την ως μία από τις πόλεις του κόσμου που προσφέρουν νέες και συναρπαστικές εμπειρίες.

Πριν τρεις μέρες η βρεττανική αεροπορική εταιρία Jet2 συμπεριέλαβε την Θεσσαλονίκη στους καλύτερους προορισμούς για ένα city break στην Ευρώπη. Ανάμεσα στις πόλεις που προσφέρονται για σύντομες αποδράσεις στην Ευρώπη.

Την ώρα που η Jet2 έδινε στη δημοσιότητα την λίστα της, στις αεροπορικές εταιρίες τέτοιες λίστες είναι συχνές, αλλά όχι τυχαίες καθώς εκδίδονται με συγκεκριμένα κριτήρια ποιότητας  διαμονής, ποιότητας, φιλοξενίας, εξυπηρέτησης, κόστους κτλ, αντιπροσωπεία της τουριστικής Θεσσαλονίκης έδινε τα δικά της διαπιστευτήρια στην Βρετανική πρωτεύουσα προσκαλώντας τους  Βρετανούς τουρίστες στο τραπέζι της πόλης.

Μαλιστα! Ομάδα του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης με επικεφαλής την αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολητικής Ενότητας Θεσσαλονίκης ,πρόεδρο του ΟΤΘ και αναγνωρίσιμη παντού και ως Ολυμπιονίκη κα Βούλα Πατουλίδου  έκλεβε… όοολες τις εντυπώσεις  στο διάσημο φεστιβάλ γαστρονομικού ενδιαφέροντος National Geographic Traveller Food Festival, προβάλλοντας την γαστρονομική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης.

Στην εμπροσθοφυλακή της, η ομάδα είχε τον καθηγητή γαστρονομίας και σεφ Γιώργο Παλησίδη, πραγματική …εγγύηση της Θεσσαλονίκης που ξετρέλανε τους επισκέπτες του φεστιβάλ με την γλυκιά μπουγάτσα Θεσσαλονίκης και (τι άλλο;) τον φραπέ. Βρετανοί και άλλοι, βούτηξαν το κουλούρι Θεσσαλονίκης στη κλασσική χωριάτικη σαλάτα. Γεύτηκαν ντόπιο τσίπουρο σε συνδυασμό με καρπούζι. Δοκίμασαν μύδια αχνιστά από τη Χαλάστρα, βουβαλίσιο σαλάμι και καβουρμά, τσιγαριστό λουκάνικο με καραμελωμένο μέλι πεύκου και απόλαυσαν το «Δάκρυ του Πεύκου», την αφρώδη ρετσίνα του οινοποιείου ΚΕΧΡΗ.

Τυχαίες ή όχι οι ανακοινώσεις της Jet2 και του ΤIME λίγες μέρες νωρίτερα δεν έχουν και τόση σημασία για την Θεσσαλονίκη που πέτυχε το 3Χ3 μέσα σε λίγες μέρες στον διεθνή τουριστικό ανταγωνισμό.

Για όσους γνωρίζουν όμως δεν πρόκειται για διακρίσεις που ήρθαν από το πουθενά. Η Θεσσαλονίκη συστηματικά τα τελευταία χρόνια συμμετέχει μέσω του ΟΤΘ στο National Geographic Traveller Food Festival και εξίσου συστηματικά μεθοδευμένα με διαφημιστικές καταχωρίσεις(ακόμα και μέσα στην πανδημία)προβάλλει στο Νational Geographic Food την γαστρονομία της πόλης. Ο ΟΤΘ έχει καταφέρει με τις δράσεις του να δημιουργήσει κατάσταση στα τουριστικά βρετανικά γραφεία με την υποστήριξη ομογενών αλλά και σε μεγάλους τοur operators, προϊόν της οποίας είναι το τελευταίο project  με τίτλο London Calling Thessaloniki Cooking.

Το project περιλαμβάνει εκτός από την συμμετοχή στο NGT , την προβολή του προορισμού σε 41 στάσεις στο μετρό του Λονδίνου για 15 μέρες,digital καμπάνια μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, δημοσιεύσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ όπως η Guardian στις αρχές Σεπτεμβρίου, την προώθηση βεβαίως της Θεσσαλονίκης ως city break προορισμού μέσα από τα κανάλια της Jet2 Holidays, το press trip που διοργάνωσε ο ΟΤΘ σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Ην. Βασιλείου και Ιρλανδίας για τον δημοσιογράφο του Greetraveller κ. Richard Hammond, τη δημιουργία ενός online οδηγού (Greentraveller’s Guide), ο οποίος θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.greentraveller.co.uk και συμμετοχή του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης στο webinar «TTG Greece Fest» στην πλατφόρμα του επαγγελματικού περιοδικού TTG.

Ο στόχος είναι ο γνωστός: Να μάθουν τι γεύση έχει η Θεσσαλονίκη και πόσο προσφέρεται ως city break. Ειδικά ο ΟΤΘ δίνει μαχη γι αυτό, μονος του, εδώ και 5-6 χρόνια.
Η κα Πατουλίδου το είπε απλά: «Η γεύση χτίζει αναμνήσεις. Η Θεσσαλονίκη έχει το αδιαμφισβήτητο ατού της γαστρονομίας που υπερτερεί των ανταγωνιστών της. Στους Λονδρέζους έμεινε «η γεύση της Θεσσαλονίκης» και σε μας η γεύση μιας βαθιάς ικανοποίησης ότι κάναμε το καλύτερο για την πόλη μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.